Banánový chlebíček
Snídaně, Zdravé recepty

Banánový chlebíček

Dlouho jsme nepřinesly žádný recept na nějakou fitness mňamku. Obě jsme byly v dietě, kdy jsme se snažily si co nejvíce přípravu jídel zjednodušit a zkrátit. Proto žádné velké vymýšlení receptů. 🙂 Marťa už má ale po závodech, Téra po vlnách a teď nastává pro nás obě asi nejkritičtější období, kdy musíme krotit chutě a snažit se si “formu” udržet. 🙂 A protože naším nejoblíbenějším jídlem dne je snídaně, přinášíme další snídaňový recept, tentokrát na banánový chlebíček. Pokud se snažíte omezovat sacharidy a jíst je především v první polovině dne, je tohle ideální varianta snídaně. Lze jej vyrobit i bezlepkový.

Suroviny:

  • 2 rozmačkané banány
  • 2 vejce
  • 1 hrnek kefíru
  • 1 hrnek rýžové mouky
  • 1/2 hrnku žitné mouky (žitná mouka obsahuje velmi malé množství lepku, pokud chcete zcela bezlepkový chlebík, použijte jen mouky bezlepkové)
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžíce medu
  • oříšky dle vaší chuti (my použily do chlebíčku vlašské ořechy, na posypání plátky mandlí)

Postup:

Jednoduchý – stačí vše smíchat. 😀 Pak už jen vylít na plech s pečícím papírem a péct cca 40 min v troubě na 180°C. (záleží na tom, jakou formu použijete; pokud budete mít větší plech, nebude trvat dlouho, aby se chlebíček propekl, pokud použijte vyšší formu např. na srnčí hřbet, je potřeba délku pečení přizpůsobit)

Dozdobení už je samozřejmě na vás, fantazii se meze nekladou – arašídové máslo, proteinela, jogurt, ovoce… 😉

Dobrou chuť! 😉

Předchozí post Next Post

You Might Also Like

Žádné komentáře

Leave a Reply