Jahodový flapjack s jahodami je buchta z ovesných vloček, která je díky svým výživovým hodnotám vhodná i do diety
Snídaně, Zdravé recepty

Jahodový flapjack

Flapjack oceníš nejen jako skvělou snídani, ale i jako super sváču v hektickém dni. Jahody nebo jakékoli jiné ovoce navrch dodá flapjacku ten správný šmak. 🙂

Suroviny:

  • ovesné vločky jemné – 3 hrnky
  • kefír – 1,5 hrnku
  • 2-3 vejce
  • 2-3 banány
  • skořice – 3 polévkové lžíce
  • med – 2 polévkové lžíce
  • tofu natural – balení 180 g, případně natural nebo jakýkoli sladký Šmakoun (100 g), ať tam máme trochu bílkovin 🙂

Postup:

Banány rozmačkáme v míse vidličkou, přidáme ovesné vločky, kefír, vejce, skořici, med a nastrouhané tofu. Vše smícháme a vylijeme na pekáč vyložený pečícím papírem. Na těsto poklademe plátky jahod (nebo jakéhokoli jiného ovoce podle chuti) a dáme péct do trouby na 180° na cca 30 min a poté na 10 min na 220°.

Předchozí post Next Post

You Might Also Like

Žádné komentáře

Leave a Reply