Hlavní chody, Zdravé recepty

Kuřecí kari s jasmínovou rýží

Pokud máte rádi exotické chutě a jste přímo milovníky kokosového mléka, pak určitě vyzkoušejte recept na kuřecí kari s jasmínovou rýží! 😉 Je to naprostá bomba a i kdybych to u nás doma vařila každý den, stejně by se po tom jen zaprášilo. 🙂

Suroviny:

  • Kuřecí prsa
  • Kari pasta (červená, zelená, záleží na vás)
  • Sezamový olej
  • Rybí omáčka
  • Ústřicová omáčka
  • Paprika (čím víc barev, tím více bude lahodit i oku 😉 )
  • Cibule
  • Kokosové mléko
  • Jasmínová rýže

 

Postup:

Začneme rýží, kterou si nejprve pod tekoucí vodou opereme. Podle mě je nejjednodušší připravovat rýži v troubě – 1 díl rýže na 2 díly vody. Troubu na 220 °C a hlídat, dokud nebude rýže hotová.

Kuře, papriku a cibuli si nakrájíme na větší kousky – ať se nám to těmi hůlkami lépe nabírá. 🙂 Na sezamovém oleji si nejprve orestujeme zeleninu, lepší je, když je trochu křupavější. Jakmile je zelenina hotová, sundáme ji z pánve do misky a v pánvi si připravíme kuřecí maso. Opět restujeme na sezamovém oleji.

 

Pozn. Ani rýži, ani maso, ani zeleninu nijak nesolím, nepepřím. Suroviny výše mi bohatě stačí k dochucení.

 

K hotovému kuřeti přidáme zeleninu, kterou jsme si předtím odložili do misky vedle. Ochutíme kari pastou, ústřicovou a rybí omáčkou. Na závěr zalijeme směs kokosovým mlékem. S mlékem nemusíme šetřit, nejlepší je, když celá směs v mléce plave. Uvidíte, že na talíři bude každý rád za to, že má spouuustu omáčky. 🙂

 

P.S. Tohle kari je neuvěřitelně variabilní – místo kuřete můžete použít krevety nebo třeba tofu, ze zeleniny například cuketu, lilek, mrkev, pórek.

 

Dobrou chuť! 😉

Kuřecí kari s jasmínovou rýží

Předchozí post Next Post

You Might Also Like

Žádné komentáře

Leave a Reply