Malinový tvarohový cheesecake - recept
Fitness dezerty, Zdravé recepty

Malinový tvarohový cheesecake

Tuhle zdravou verzi cheesecakeu jsem teď chystala na jednu akci a byla jsem hodně zvědavá, jak bude chutnat, protože ruku na srdce, moje rodina ji moc nepřijala; je na ně až moc zdravá. 😀 Korpus častokrát udělám opravdu jen z ovesných vloček, skořice a vody a já ho takhle miluju, ale nejsem zas tak překvapená, když někdo moje nadšení nesdílí. 😀 A světě div se, na akci všem hrozně chutnalo a všichni se hroozně divili, z čeho je to ten korpus vyrobený. Takžee jsem se teda rozhodla, nasdílet recept i sem. 😉

Suroviny:

  • jemné ovesné vločky – množství podle toho, jak chcete mít vysoký korpus
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • skořice
  • voda
  • 250 g tvarohu
  • 190 g zakysané smetany
  • 2 vejce
  • med
  • čerstvé maliny

Postup:

Nejprve si připravíme korpus – používám jemné ovesné vločky, které není třeba nijak mixovat na mouku, k nim přidáme kokosový olej, skořici a zalijeme trochou vody tak, aby byly vločky vlhké, ale ve vodě neplavaly. Občas přidám do těsta i trochu kefíru nebo jogurtu, těsto je pak vláčnější. Poté těsto rovnoměrně rozprostřeme na dno formy.

Maliny omyjeme a necháme okapat, aby nám nepouštěly zbytečně vodu. Poklademe na korpus.

V míse rozetřeme tvaroh s vajíčky, přidáme zakysanou smetanu a dle chuti dosladíme. Maliny jsou kyselejší, takže tvaroh namícháme spíše sladší. Směs nalijeme na maliny jako poslední vrstvu.

Pečeme na 170°C 50-60 minut.

Malinový tvarohový cheesecake - recept

Malinový tvarohový cheesecake - recept

Malinový tvarohový cheesecake - recept

Předchozí post Next Post

You Might Also Like

Žádné komentáře

Leave a Reply