bezlepkový jablečný dort
Fitness dezerty, Snídaně, Zdravé recepty

Nepečený bezlepkový jablečný dort

Je tu další recept ze série “rozlučková snídaně”, o které jsem vám už psala. 🙂 Tentokrát se jedná o nepečený bezlepkový jablečný dort s piškoty. Příprava je fakt jednoduchá a myslím, že si na dortu pochutná každý.

P.S. Komu by byl dort jen ke snídani škoda, může si s ním troufnout klidně i na nějakou oslavičku. 😀

Suroviny:

  • 1 kg jablek
  • 2x vanilkový bezlepkový pudink
  • 250 g (balení) bezlepkových piškotů
  • sladidlo dle chuti (med + já používám zdravý cukr SugaVida)
  • šťáva z půlky citrónu
  • skořice
  • voda

Postup:

Oloupeme si jablka a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, přidáme cca 250 ml vody, skořici, šťávu z citrónu a sladidlo a necháme vařit. Mezitím si rozmícháme 2 pytlíčky pudinku v cca 400 ml studené vody. Jakmile jablka změknou, rozmačkáme je šťouchadlem na brambory. Přilijeme rozmíchaný pudink a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

Do dortové formy vyložené fresh fólií poklademe na dno 1. vrstvu piškotů. Na tu vrstvíme pudinkovou směs s jablky. Obvykle mi vyjdou 3 patra piškotů a 3 patra pudinku s jablky. Horní vrstvu tvoří jablka s pudinkem.

Dort necháme na lince zchladnout a alespoň přes noc necháme v lednici. Vychlazený je totiž nejlepší. 😉

bezlepkový jablečný dort

bezlepkový jablečný dort

Alternativa:

Výborná je také varianta s korpusem z ovesných vloček. Odměříme si množství vloček podle toho, jak chceme mít vysoký korpus. K vločkám přidáme trochu vody tak, aby byly vločky nasáklé, ale aby ve vodě neplavaly. Ochutíme skořicí a necháme chvíli odležet. Směs nasypeme na dno dortové formy, urovnáme a dáme péct na 180°C na 15 min do trouby. Na upečený korpus nalijeme pudinkovou směs s jablky, necháme směs zchladnout a poté dáme do lednice.

Předchozí post Next Post

You Might Also Like

Žádné komentáře

Leave a Reply