Lívance s burákovým máslem a banánem
Snídaně, Zdravé recepty

Ovesné lívance s arašídovým máslem, banánem a borůvkami

Jestli je něco, čeho se nikdy nepřejím, pak jsou to proteinové lívance v kombinaci s arašídovým máslem a banánem. Když k tomu ještě přidáte borůvky, budete v sedmém nebi. A pak, že to nejde zdravě. Kombinacím se meze nekladou, můžete vyměnit arašídové máslo za mandlové, kešu nebo třeba kokosové a volba ovoce je také čistě na vás ;).

Suroviny:

  • 100 g rozemletých ovesných vloček
  • 40 g proteinu (libovolná příchuť, já použila čokoládu)
  • 1 vejce
  • 1-2 dcl mléka
  • lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice

Postup:

Rozemeleme si ovesné vločky na mouku, přidáme protein, vajíčko, mléko (popř. vodu), prášek do pečiva a trochu skořice na ochucení. Těsto promícháme tak, aby mělo spíše hustší konzistenci. Když ho nalijete na pánvičku, měl by se vám vytvořit kulatý tvar a nemělo by se příliš roztéci. Těsto je lepší, když ho necháme cca 10 min odstát. Pokud máte dobrou pánvičku, můžete dělat na sucho, popř. potřete trochou kokosového oleje. Pečeme po obou stranách, dokud nemají lívance zlatavou barvu.

Předchozí post Next Post

You Might Also Like

Žádné komentáře

Leave a Reply