Rychlý a přitom zdravý oběd. Zapečené špaldové palačinky s pasírovanými rajčaty a bazalkou a špenátem s ricottou a sušenými rajčaty.
Hlavní chody, Zdravé recepty

Špaldové palačinky zapečené s rajčaty a špenátem s ricottou

Suroviny na palačinky:

  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 1-2 vejce
  • mléko
  • špetka soli

Suroviny na náplň:

  • pasírovaná rajčata
  • čerstvá bazalka
  • listový špenát
  • ricotta
  • sušená rajčata
  • česnek
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup:

Nejprve si připravíme palačinky. Ručním šlehačem smícháme mouku, vejce, mléko a špetku soli tak, aby v těstě nebyly hrudky. Těsto by nemělo být moc husté, ale ani příliš řídké. Na pánvi s minimálním množstvím olivového oleje připravíme palačinky.

Zapékané špaldové palačinky

Dále si připravíme zvlášť směs s pasírovanými rajčaty a čerstvou bazalkou a směs špenátu s ricottou. Na troše olivového oleje opečeme dozlatova česnek nakrájený na plátky, přidáme sušená rajčata a špenát, který necháme spařit. Stáhneme plamen, přidáme ricottu, osolíme a opepříme podle chuti. Rajčatovou směs na vedlejší plotýnce smícháme s bazalkou.

Nyní máme vše připravené na zapečení. Do zapékací misky skládáme na střídačku palačinka – rajčata – palačinka – špenát až bude zapékací miska plná. Navrch můžeme nastrouhat sýr podle chuti.

Předchozí post Next Post

You Might Also Like

Žádné komentáře

Leave a Reply